banner image
Karate-do

KARATE

Karate-do
Kara: lege
Te: hand
Do: methode, weg, geestelijk pad, doel
Karate-do: de weg van de lege hand

Iedereen die karate beoefent, wordt een karateka genoemd.

VIJF REDENEN OM KARATE TE DOEN

#1 Karate is een gezonde lichaamsoefening voor mannen en vrouwen, jong en oud. De dynamische bewegingen van karate doen een beroep op je hele lichaam. Zo worden kracht, lenigheid, lichaamscoördinatie, snelheid en uithoudingsvermogen verbeterd.

#2 Je leert jezelf verdedigen, aan de hand van praktisch toepasbare gevechtstechnieken. Karate leert je om fysisch, technisch én mentaal sterker te staan tegenover een eventuele agressor, zelfs al is die sterker dan jij. Hierbij dient echter benadrukt te worden dat het uitsluitend om verdediging gaat. Karate en agressiviteit zijn zeker geen synoniemen!

#3 Voor wie wil is karate bovendien een spannende competitiesport, waarbinnen naast techniek en 'winning spirit' ook zelfcontrole en respect voor de tegenstander essentiële elementen zijn. Deelname aan wedstrijden is echter geen vereiste binnen onze club. Iedereen kiest hierin voor zichzelf.

#4 Naast een gevechtskunst en een sport is karate ook een oefening in zelfdiscipline, een karakter- en ook een zelftraining. De nadruk op de geestelijke ontwikkeling van de beoefenaar vindt zijn oorsprong in de wortels van karate. De monniken in de Boeddhistische kloosters van het oude China beschouwden de krijgskunsten immers vooral als een mentale training. Elk gevecht, zo stelden ze, is in de eerste plaats een gevecht met jezelf. De sport is dan ook een ‘way of life’.

#5 Je hebt er een gezellige sportclub én een nieuwe uitdaging bij!